Pumpa – New England Pie

En populär sort från USA, klassisk till pumpkin pie. Frukterna blir relativt små, ca 1,5-3 kg. Färgen är till en början strimmigt grön, men brukar så småningom övergå i klassiskt gul-orange efter skörd.

Rädisor – Sora

En klassiskt röd rädisa. Pålitlig och god. Kan växa sig relativt stor utan att bli träig.

Purpurkål –

En lilafärgad variant av grönkål. Pryder verkligen sin plats i odlingarna. Smakar och tillagas på samma sätt som grönkål.

Morot – Berlicum 2

Höstsort för lagring. Blir välvuxen och stor även i tung lerjord, vilket gör att vi gillar den lite extra. Sedan skadar det ju inte precis att den även smakar otroligt gott.

Trädgårdssyra

En odlad variant av den vilda ängssyran. Flerårig, köldtålig och kan odlas även i halvskugga. Smaken är friskt syrlig, men den innehåller oxalsyra, så äts med måtta. Passar i såväl kalla och varma såser, som fint hackad i sallad.

Zucchini

Vi odlar flera olika sorter, i olika färger. Dels för att det är roligt med färgvariation i leveranslådorna, men också för att textur och smak skiljer sig mellan sorterna. Sorterna på bilden heter (uppifrån och ner) Dark Fog, Gold Rush och Lebanese White Bush.